Lyonin vaihto on päättynyt, mutta blogi jatkuu aina vaan.

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Roh roh

Uusi kamppa on nyt saatu. Huomattavan hyvalla paikalla eli kolmannessa arrondissementissa, 3 metropysakin paassa keskustasta ja 6 paassa koululta. Kamppa vuokrattiin "kalustettuna" mika osoittautui ilmeisen venyvaksi kasitteeksi. Paikalla oli nimittain 2 poytaa, 3 tuolia ja patja. Kalusteita nekin tietysti, mutta ensimmaisena paivana piti lahtea Carrefouriin (lahinna cittaria vastaava valtava kauppa) ostamaan perustarpeita. Keittioastiat, vedenkeitin, jatkojohtoja (kampassa on 2 pistorasiaa, mika on ehka hippasen vahan menevalle nuorelle miehelle) ja lamppuja. Ja sitten mina tulin kipeaksi.

En tieda onko tama se sikaflunssa, mutta kylla mina helvetin kipea olen/olin. Nyt ollaan jo voiton puolella, mutta pari yota sitten nakymat ja toiminta oli yolla sita luokkaa etta kuumetta oli ja reilusti. Taman lisaksi rakaa tulee enemman kuin olisi valiksi (joku biologi voisi muuten kertoa mita raka oikeastaan on ja mika elin sita tekee) ja hengitys kuulosti lahinna astmaiselta lefalta maratonilla. Mutta I will survive.

Suurin ongelma sairastamisessa oli etta on aivan saatanallisen tylsaa. Ei ole televisiota, radio on kannykassa mutten siita mitaan ymmarra (no ehka jotain) ja suomenkielinen kirjallisuus loppuun luettu. Kirjastokorttia ei ole, koska sen saamiseen tarvitaan justification d'homicile eli kotipaikkatodistus. Siksi tietysti kelpaa mika tahansa virallinen kirje. Esimerkiksi internet-lasku. No miten saa internet-yhteyden? Esittamalla justification d'homicilen ja justification de bankairen, eli pankkitilitodistuksen. Miten saa pankkitilin? esittamalla justification d'homicilen. So there, ad nauseaum. Ranskalaiset ovat tehneet tasta muna/kana- dilemmasta ihan oman taiteenlajinsa.

Mutta kamppa rupeaa tuntumaan enemman ja enemman kodilta, mutta vahan kerrallaan. Laitan valokuvia kun saan sen kuuluisan oman nettiyhteyteni, ahlyn nettikahvilassa ei voi tyhjentaa muistikorttia. Kampassa on aikamoisia teknisia ratkaisuja, esimerkiksi 10 kuutiota hukkatilaa vessan ylapuolella. Taman lisaksi tarvittava asento on wc-pontolla istuessa aika miehekas, koska tilaa ponton reunan ja seinan valilla on noin 15 cm. Lisaksi (koska huonekorkeus on 3,5m) kamppaan on viisaasti rakennettu iso ja tilava parvi makuuhuoneeksi. Mutta laitan tosiaan kuvia sitten kun on mahollista. Nyt siirryn syomaan.

1 kommentti:

  1. Räkää tulee limakalvojen rääntekoon erikoistuneista soluista. Vettä ja jotain proteiineja siinä lie. Limaa nyt tarvitaan muutenkin.

    VastaaPoista