Lyonin vaihto on päättynyt, mutta blogi jatkuu aina vaan.

perjantai 5. maaliskuuta 2010

Välineellä Suomeen

Hei taas,

nyt on pikkuhiljaa aika miettiä palaamista kotimaahan. Varsinkin kun Turun pruuvit ovat 31.5. Ongelmana on kaiken tavaran roudaus. Jos siis tätä entryä lukee joku jolla on kokemusta asioista, komentoikoon.

Ensimmäinen vaihtoehto on lähettää torvet rahtifirmalla ja lentää itse perässä. Tämä maksaa noin 280+300+30= eli yhteensä noin 650 euroa. Tällöin jättäisin toisen soittimen Suomeen (koska lukukausi loppuu vasta 30.6, jolloin mulla on paluulippu) ja toisin matkatavarana kaiken mahdollisen jo Suomeen, paluumatkalle lähtisi matkatavarana toinen torvi. Ja sitten lentokoneella heinäkuussa Suomeen. Ongelma tässä on se, että torvet on 1-2 viikkoa rekassa, ja pruuvien läheisyydessä pitäis tovetkin mielellään lähellään. EDIT Ja ongelmana on myös se, että torvikotelo painaa jo itsessään 24K, eli ylipainomaksuja pitää maksaa lentokoneessa joka tapauksessa.

Toinen vaihtoehto on hiukan extremempi olisi vuokrata auto. Hertziltä maksaa WV passat viideksi päiväksi 391.24€ rajoittamattomilla kilometreillä. Bensa maksaa tietysti ja majoitus, ruoka ja lautat, mutta tällä tavalla saisi varmaan vähän sniiduiltua kustannuksissa ja ennenkaikkea lyötyä auton täyteen kaikkea muuta tavaraa. Matkaa tietysti Lyonista Helsinkiin on 2000 kilometriä, että persehän siinä puutuu.

Kolmas vaihtoehto olisi etsiä täältä joku ns. kesäruoska jonka sitten ajaisi Suomeen ja vaikka myisi siellä. Ja mikäs sen riemukkaampaa kuin ruveta autokaupoille ranskaksi.

3 kommenttia:

 1. En siis todellakaan tiedä onko näin, mutta kun näitä "autosaksasta.com" -tyyppisiä lafkoja on olemassa, niin mahtaisikohan joku lähes maksaa sulle siitä, että ajaisit jonkun käytetyn (vähän paremman) auton Ranskasta Suomeen?

  Ei muuta kuin huuto.nettiin vain ilmoitus, että voit tuoda auton Suomeen... Tietty ensiksi täytyy tsekkauttaa Lyonin huumekoirilla se pirssi.

  Kyllähän toi autoiluvaihtoehto jotenkin fiiliksekkäämpi olisi. Jännitysmomenttibonus on teidän, jos ostat sellaisen koslan että saat koko ajan arpoa sen laukeamista.

  VastaaPoista
 2. Tai siten lainaat multa 46S torven sillä samalla ihanalla koneistolla ja LKOlta PT-6 C-tuuban.

  Laitat sitten kiltisti kaikki tavarat muuttoautolla kotimaahan kun kausi loppuu. Kysyisin vaikka Ikonen&Kääriäinen akselilta kesällä saisiko sillä kyydillä kamat ammattitaitoisesti Helsinkiin.

  Tai voithan taas junailla tai autoilla itsesi sekaisin ennen pruuvia :)

  VastaaPoista
 3. Mee autolla ja tuu välissä käymään Mannheimissa niin tarjoon kakkukahvit! (Ellet matkusta 10.-23.5., jolloin oon Suomessa. Voihan ne kahvit tarjota sielläki!) :-)
  -Noora

  VastaaPoista