Lyonin vaihto on päättynyt, mutta blogi jatkuu aina vaan.

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Uutisia keikkarintamalta

Satunnaisten seikkjoen johdosta olen paljon keikalla tulevina aikoina. Ensin maanantaina Dijoniin vaskikymmenikön keikalle ja sitten 5-11.4. Paun kaupunginorkesteriin.

Vaskikymmenikön keikka ei ole kovin mielenkiintoinen. Yhtye on hyvä mutta materiaalina on pääasiassa Thierry Caensin arreja jotka on luvalla sanottuna ihan sitä tasoa mitä minä teen 20 minuutissa midi-fileestä kun on kiire keikalle. Ne on siis tasapaksuja, mielenkiinnottomia mutta soi ihan hyvin ja on varmoja. No, mikäs siinä. En ole koskaan käynyt Dijonissa.

Mutta tämä Paun keikka on mielenkiintoisempi. Pau sijaitsee siis 200 kilometriä Toulousesta Atlantille päin, ihan Pyreneitten ja Ranskan Baskimaan välissä. Paussa on 85 000 asukasta ja ilmeisesti ihan kunnollinen orkesteri. Luokkatoverini Bastien Dubosc on bändin tuubisti, ja koska Bastien on estynyt niin minä käyn sitten siellä keikalla.

Ohjelmistossa on ei sen enempää tai vähempää kuin Rimsky-Korsakovin Scheherazade, Bartokin alttoviulukonsertto ja joku ranskalainen biisi. Varsinkin tuota Scheheradzarea on kiva käydä soittamassa. Ja kaikille kanssakeikkamuusikoille sanon, että paras tapa opiskella stemmat on pistää biisi soimaan Spotifystä ja kaivaa nuotit esille Petrucci Music Librarystä. Sieltä löytyy useimmista biiseistä pdf:t jotka on jaoteltu stemmoittain. Nerokasta!

Keikalla käyminen ranskalaisessa orkesterissa on varmasti jännittävää, koska en tiedä miten se tapahtuu. Tai siis kyllähän nyt osaan mennä paikalle ja soittaa oman osani, mutta en tiedä tarvitaanko verokorttia, kotipaikkatodistusta, ajokorttia tai mitä vielä. Ja hoitaako hotellibuukaukset intendentti vai minä, ja hyviteäänkö ruokakorvaukset kuitteja vastaan, ja kuka varaa junaliput ja tämän kaltaiset seikat. Näyttää muuten kovasti siltä että menee yöjunalla matkustamiseksi- matka-aika Pauhun on päälle 6 tuntia, ja yöjunilla 13 tuntia. Itseasiassa olisi kätevää lähteä keikan jälkeen klo 21 ja olla Lyonissa aamulla 7 aikaan.

Ja ranskalaisten orkestereiden työlista oli muuten tosi villi. Ma 9:30-13 ja 15-18, ti 9:30-12:30 ja 20-23, ke 20-23 ja torstaina kenraali 10-13 ja sitten kolme keikkaa jotka alkaa kaikki 20:30. Ei tuohon taitaisi suomalaiset orksterit suostua, että normaalin kausikonsertin treenit loppuu klo 23:00.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti