Lyonin vaihto on päättynyt, mutta blogi jatkuu aina vaan.

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Paskahomojunalakko vol. 2

Joku on minulle joskus väittänyt, että kärttyilystä ei olisi hyötyä. Paskapuhetta, sanon minä. Nyt kävi ilmi siis, että junalakko jatkuu vielä ainakin alkuviikon, mahdollisesti pidempään. Ilmeisesti tämä Akvitanian maakunta kärsii siitä pahiten, ja Pau vielä Akvitaniasta eniten, koska on nihkeässä pussinperässä vuoristoa vasten.

Menin siis juna-asemalle iltapäivällä, koska aamulla henkilökunta arveli että viiden aikaan saataisiin tietoa mitkä junat kulkevat. Infosta löytyikin nätti tyttö, joka kertoi ettei tiedä mitään TGV:istä. Tiukkaamisella sain puhelinnumeron, josta löytyi setä joka kertoi ettei tiedä mitään kuinka TGV:t kulkevat Toulousesta Lyoniin. Tämän jälkeen yhytin konduktöörin, joka ei tiennyt mitään. Lienivät kaikki keskustapuolueen jäseniä.

Sitten jonotin lipputiskille ja rupesin tiukkaamaan tädiltä yhteyttä Pausta Lyoniin. Täti ei osannut auttaa, ja kertoi että Pariisin kautta pääsisi, mutta Pariisista ei kyllä kulkisi Lyoniin junia. Tilanne alkoi muistuttamaan Monty Python- sketsiä, mutta pysyin tiukasti luukullla ja vaatimalla vaadin päästä Lyoniin ja patistin tätiä katsomaan muitakin yhteyksiä. No, tässä vaiheessa tilanteen otti haltuun lipunmyynnin päällikkö, joka oli melkoinen ilmestys.

Tämä madame muistutti lähinnä Outi Nyytäjää darra-aamuna, paitsi että viikset oli hienommat kuin pensseli-sedällä. Täti mylväisi että nyt loppuu se taniminen ja vei minut sivummalle. Ja tässä kohdin taas tuli tämä hiljaisen tiedon merkitys- täti on varmasti myynyt lippuja neljättäkymmenettä vuotta ja sen päänsisäinen reittiopas toimi huomattavasti paremmin kuin tietokoneistettu. Se arveli että jos bussilla menen Toulouseen, niin siitä pääse kyllä Montpellieriin, josta pääsee kyllä Lyoniin. Ja sitten se naputti ulkomuistista junien numerot koneeseen ja katsoi että junat kulkevat. Joten, nyt siis lähden (alkuperäisen suoran TGV:n klo 12:11 sijaan) aamulla 5:40 Toulouseen- bussilla. Bussi on perillä 8:50, ja 10:44 lähteekin paikallisjuna Montpellieriin. Sinne saavutaan klo 13:00, ja siitä lähteekin jo 18:32 TGV Lyoniin, ollen perillä 20:20. Ihan mukavaa, mutta torven ja matkalaukun kanssa ei niin mukavaa.

Varsinkin kun 1990- luvun alun pommi-iskujen jälkeen matkalaukkusäilytys on poistettu kaikilta asemilta. Että rai rai vaan. Pääseepä sentään kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti