Lyonin vaihto on päättynyt, mutta blogi jatkuu aina vaan.

torstai 27. elokuuta 2009

Vailla vakinaista osoitetta

Äsken annoin avaimeni pois ja roudasin viimeiset tavarat Claviksen kellariin. Minulla ei nyt siis ole kotia, ainakaan seuraavaan kolmeen viikkoon. Clavis on Sibelius-Akatemian opiskelijoille tarkoitettu yksityisen asuntolasäätiön ylläpitämä asuntola, jossa minä olen asunut koko akatemiassa opiskeluaikani, eli kesästä 2006.

Reilu kolme vuotta on pitkä aika asua yhdessä paikassa, ja muutos tulee varmasti tarpeeseen. Silti lievää suurempaa haikeutta ei voi välttää, kun kantoi viimeisiä tavaroita kellariin. Tässä talossa on kuitenkin kolmen vuoden aikana tapahtunut niin paljon, että emotionaalisia siteitä syntyy pakostakin.

Monet ihmiset eivät oikein ymmärrä mikä Claviksessa vetää puoleensa- huoneet ovat pieniä, ruuanlaittomahdollisuudet olemattomia ja talo huonokuntoinen. Näinhän se tietysti on, mutta Akatemian kokoisessa yliopistossa ihmiset tuntevat kuuluvansa väistämättä pienempiin sosiaalisiin yksiköihin, ja minäkin olen vähintään yhtä paljon akatemialainen kuin clavislainen. Lyhyesti, Claviksessa on niin hyvä ilmapiiri ja niin paljon kavereita, että viihtyminen on hirveän helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti